B I M

B I M = Besonders irritantes Modewort

.
BIM hat mit Kommunikation zu tun / is about communication.

BIM kann man nicht kaufen / you can not buy.

BIM ist nicht neu / is not new.

BIM ist vorurteilsbehaftet / is prejudiced.

BIM hat nicht viel mit Software zu tun / is almost not about software.

BIM braucht Menschen die sich trauen / needs people who dare.

BIM

ignorieren / ignoring

lachen / laughing

 bekämpfen / fighting

 gebrauchen / using

 

Vindicat

Als begin van de vernieuwing van de oostwand in Groningen, verschijnt op een van de markantste hoeken van de stad de nieuwe sociëteit van Vindicat atque Polit. Op deze beeldbepalende plek herplant de Groninger Studentenverenging haar wortels mogelijk voor de laatste keer.

Uit de oude doos
Het gebouw is van binnen uit ontworpen. Binnen wordt het als het ware opgebouwd uit afzonderlijke dozen. De ruimtes in de huidige sociëteit worden ingepakt en meegenomen. In andere dozen zitten de tradities en geschiedenis, in nog weer andere het eigen meubilair. Het surplus van het nieuwe gebouw zit juist in de ruimtelijkheid tussen de verhuisdozen. Door verschillen in hoogtes en sprongen tussen de verdiepingen, door hoge muren met ruimte voor alle mee te nemen relikwieën en middels bijzonder gebruik van binnenvallend licht wordt het een ervaring op zich om in de sociëteit rond te lopen. Dit ruimtelijke spel levert allerlei bijzondere plekken op met bijzondere doorkijken en uitzichten naar de Grote Markt, de Sint Jansstraat en de Martinitoren.

 

CKA

Bibliotheek Assen
In het CKA (cultureel kwartier Assen) bevindt zich naast o.a. een theater, bioscoop, Centrum beeldende Kunst ook de nieuwe bibliotheek van Assen. De Bibliotheek van Assen is in het gebouw een van de grootste publiekstrekkers in het gebouw. De inrichting voor de bibliotheek is ontwikkeld vanuit het retailconcept: de bibliotheek kent relatief veel frontplaatsing van de boeken en is bovendien meer dan alleen een uitleencentrum. Het is ook een plek om te verblijven waarbij de bezoeker verleidt wordt. Met name nieuwe, interactieve media hebben plaats gekregen binnen de nieuwe bibliotheek. Er worden plekken om te lezen, te zoeken, te luisteren te kijken en te werken gecreëerd.

Er is in de inrichting een modulair kastesysteem ontwikkeld die het programma van diverse soorten kasten, tafels, stoelen tot banken integreert. Deze losse onderdelen zijn samen te stellen tot meubels die meer zijn dan een kast; het is een aanland plek om informatie te zoeken en te rustig te onderzoeken. Diverse combinaties van onderdelen zijn mogelijk. Door hoge en lage kasten wordt daar waar nodig ruimte gecreëerd, en heeft de bezoeker goed zicht op de collectie en verschillende afdelingen.

Door het modulaire systeem is de bibliotheek bovendien in hoge mate flexibel en klaar voor de toekomst. De open ligging van de bibliotheek aan het Cultuur-café, in het hart van het gebouw maakt de bibliotheek van Assen tot een uitnodigende, aangename en informatieve ontmoetingsplek voor Assen.