CKA

Bibliotheek Assen
In het CKA (cultureel kwartier Assen) bevindt zich naast o.a. een theater, bioscoop, Centrum beeldende Kunst ook de nieuwe bibliotheek van Assen. De Bibliotheek van Assen is in het gebouw een van de grootste publiekstrekkers in het gebouw. De inrichting voor de bibliotheek is ontwikkeld vanuit het retailconcept: de bibliotheek kent relatief veel frontplaatsing van de boeken en is bovendien meer dan alleen een uitleencentrum. Het is ook een plek om te verblijven waarbij de bezoeker verleidt wordt. Met name nieuwe, interactieve media hebben plaats gekregen binnen de nieuwe bibliotheek. Er worden plekken om te lezen, te zoeken, te luisteren te kijken en te werken gecreëerd.

Er is in de inrichting een modulair kastesysteem ontwikkeld die het programma van diverse soorten kasten, tafels, stoelen tot banken integreert. Deze losse onderdelen zijn samen te stellen tot meubels die meer zijn dan een kast; het is een aanland plek om informatie te zoeken en te rustig te onderzoeken. Diverse combinaties van onderdelen zijn mogelijk. Door hoge en lage kasten wordt daar waar nodig ruimte gecreëerd, en heeft de bezoeker goed zicht op de collectie en verschillende afdelingen.

Door het modulaire systeem is de bibliotheek bovendien in hoge mate flexibel en klaar voor de toekomst. De open ligging van de bibliotheek aan het Cultuur-café, in het hart van het gebouw maakt de bibliotheek van Assen tot een uitnodigende, aangename en informatieve ontmoetingsplek voor Assen.